Blog

Blog
"Az eszközkiadó automata használata pozitívan befolyásolja értékesítésünket. Kedves arcok mosolygó tekintetek várnak a kórházban." L. Gabriella – egészségügy
Rendszeres tájékoztatót kérek az automatákról!

Pénzt gyűjt, mégsem persely, mi az?

Pénzt gyűjt, mégsem persely, mi az?

A cím becsapós, mert valójában nem pénzt gyűjt, csak kontrollt adaminek eredményeképpen spórolni lehet vele

Igen-igen automata, de ez most a legújabb saját fejlesztésű  termékünka visszagyűjtő automata, vagy, ahogy becézzük:

az Intelligens gyűjtőtartály.

 

Mielőtt elmondom, hogyan gyűjti a pénzt, elmesélek egy történetet: egyik ügyfelünknél, egy fémmegmunkáló üzemben már régóta használtak eszközkiadó automatát, az 50 fős brigád onnan vette fel az elhasznált flex korongok helyett az újakat. 

Mátyás, az üzem vezetője próbálta követni, hogy melyik vágókorongból mennyi fogy, és mit kell újra rendelnie, de rendre elvesztette a fonalat. „Szinte képtelenség nyilvántartani, hogy ki mikor melyik típust koptatja el.” – panaszkodott, mikor találkoztam vele, az eszközkiadó automatáik újratöltésével kapcsolatosan.

A másik, amit észrevett, hogy a korongokat nem használták el teljesen, még bőven lehetett velük dolgozni. Hogy ez figyelmetlenség volt a munkatársak részéről, vagy számítottak arra, hogy a még használható flex korongokat elvihetik, azt nem tudom, ő sem tudta megmondani, de a lényegen nem változtat.


Elsőnek lenni, piacot építeni
Mátyás története nem volt új a számomra. Amióta elsőként kezdtünk a magyar piacon eszközkiadó automatákkal foglalkozni, kapom a vevőink visszajelzését hasonló problémákról. Egy darabig bólogattam, persze, tudom, hogy ez probléma, de mi védőeszköz-, rezsieszköz, szerszámkiadó automatával foglalkozunk, mással nem. Addig-addig bólogattam, mígnem egyszer felkaptam a fejemet: ha az eszközkiadó automatákkal elsők voltunk a magyar piacon, miért ne lehetnénk egy újabb termékkel elsők, miért ne csinálhatnánk meg a visszagyűjtő automatát?
A felismerést tett követte, elővettük a papírt, ceruzát, vonalzót, lefőztünk jó sok kávét és nekiálltunk a tervezésnek. Közel egy év tervezés és prototípus gyártás, majd levédetést követően megalkottuk új termékünket, a visszagyűjtő automatát, és először azokat a partnereket kerestem meg, akikre emlékeztem, hogy probléma a visszagyűjtés. Így kerültem Mátyásékhoz is.


Hogyan gyűjti a pénzt?
Az eszközkiadó automatákkal elért költségcsökkentés tovább növelhető, ha a leadás is ellenőrzött, és automatizált körülmények között történik. Egy automatánál nem számít, hogy együtt szoktak-e műszak után meginni egy sört hazafelé, hanem automatikusan csinálja a leadott használt termékről a fotót, és hozzárendeli a munkatárshoz a belépőkártyája alapján.

Így pontosan lehet tudni, hogy ki mit adott le és mikor. És számon is kérhető.
Ahogy az kiadó automatáknál, úgy a visszavételező automatáknál is igaz, hogy már az a tény, hogy ellenőrizhető, visszakereshető, hogy mit adnak le, AZONNAL költségtakarékosságot hoz.

„A visszagyűjtő automata lehetővé teszi számunkra, hogy csak indokolt esetben vehessenek fel új korongokat a munkások –tehát ha leadták a használhatatlan vágókorongokat. Így havonta 20%-kal csökkenthető az új vágó korongok vásárlásának mennyisége.„– fogalmazta meg nekem Mátyás, hogy mi történt, miután üzembe helyeztük náluk legújabb fejlesztésünket.

Így gyűjthet Ön is pénzt, nem perselybe, hanem termelőüzeme kasszájába visszagyűjtő automatáinkkal!
Vissza