Blog

Blog
"Az eszközkiadó automata növelte eladásainkat, plusz szolgáltatást adhatunk vele a partnerek felé. Profi, segítőkész csapat és szolgáltatás van mögötte." V. Tímea – egészségügy
Rendszeres tájékoztatót kérek az automatákról!!

Gombhoz a kabátot

Gombhoz a kabátot

 

Érdemes-e a belépőkártyához választani eszközkiadó automatát?

Miért keresett meg bennünket egy kamerák, beléptető rendszerek kiépítésével, üzemeltetésével foglalkozó cég?

Hívott már autóalkatrész gyártó, gyógyszergyártó, szerszámkészítő vállalkozás, védőeszközöket, és rezsieszközöket fogalmazó kereskedő, de biztonsági és beléptető rendszerekkel foglalkozó még nem. 

Az indíték, azaz a fő kérdés az volt, hogy az ő általuk szerelt beléptető rendszer kártyája kompatibilis lesz-e az eszközkiadó automatával. Gombhoz a kabátot. De érthető, találkoztunk már olyan problémával, nem is olyan régen, amikor az Amerikából beszerzett automatát sehogy sem tudták a hazai beléptető rendszerhez használt kártyákkal összehangolni. Márpedig akkor hogyan vesznek fel eszközt az automatából a munkatársak? Elárulom: sehogy. 1 évig ált Gödöllőn az amerikai gép, most vagy visszaküldik vagy vihetik a MÉH-be. A kollégák viszont nem maradtak automata nélkül, jelenleg az általunk telepített gépet tesztelik.

Kártya vagy nyomógomb?
Az írásom címe azt sugallja, hogy nem a kártya felől kell megközelíteni egy eszközautomata beszerzést, de ez ebben a formában nem igaz. Van ugyan kódos automata is, amikor nyomógombokkal kell a dolgozónak beírnia egyedi kódját, de nem véletlen, hogy az eszköz kiadó automaták 99%-a kártyás, ugyanis az egyedi titkos kódok 2 nap alatt gazdát cserélnek és követhetetlenné válik, hogy ki, mikor vette fel az eszközt.

Hogyan kártyázzunk?
Az üzemekben már régóta kártyákat használnak a beléptetésre, tehát a kártya, a rendszer adott. Nem várható el, hogy egy automata miatt lecseréljék. A dolgozói kártyákat előre megírják, jellemzően a beléptető rendszert kiépítő cég. Amikor felveszik velünk a kapcsolatot, mi mindig kölcsönkérünk a partnertől pár kártyát és a leolvasási tartományt tartalmazó listát. Hiába van a kártyán pár szám, ami az un. vizuális azonosító, az nem elég. Minden kártyához tartozik egy sokjegyű szám, amit a beléptető rendszer informatikai része tárol és az azonosítja a rendszerben a dolgozót. Azért, hogy lehessen tudni, melyik kártya kié, és ne kelljen állandóan leolvasóhoz szaladgálni, használják a vizuális azonosítót. 
A kapott kártyákat szakembereink beolvassák, és ennek alapján alakítjuk ki az automata leolvasóját valamint a kártya elfogadó protokollt. Tehát az eszköz kiadó automatáinkat kérésre ügyfeleink már meglévő biztonsági beléptető rendszerében használt kártyáihoz igazítjuk. Az így kialakított eszköz- adagoló automata egyszerű és testre szabott szolgáltatást nyújt Önnek!

Mire az automata kikerül az ügyfélhez, már mindenki kártyájába bele lát, nem lehet átverni.

Ez már az étel és ital automatáknál is így volt, mi már ott és akkoriban megtanultuk a 20 év tapasztalat van mögöttünk. 

Fontos, hogy „egy nyelvet beszéljenek” eszközeink, ezért érdemes hazai, megfelelő szakmai múlttal rendelkező partnert választania.

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

*a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező