Költségcsökkentés

Költségcsökkentés
"Az eszközkiadó automaták használata egyszerűsíti, automatizálja a forgalmat! Szilárdítja a vevő kapcsolatot. Jó érzés velük dolgozni, főleg ha vannak sikerek!" M. Benjámin – szereléstechnika
Rendszeres tájékoztatót kérek az automatákról!

Ez az automata nem csak aprót ad vissza Spóroljon Ön is 30-40%-ot!

Ez az automata nem csak aprót ad vissza            Spóroljon Ön is 30-40%-ot!

A legnagyobb különbség az ital automaták és a ma általunk forgalmazott automaták között, hogy míg az ital automaták egy emberi szükségletet elégítenek ki és bevételt termelnek az üzemeltetőnek, addig a rezsi- vagy védőeszköz automaták – nagyon leegyszerűsítve költséget csökkentenek.

Hogyan csökkenthetnek költséget a rezsi- és védőeszköz automaták?

Biztos találkozott már olyan automatával, amire rá volt írva: „Kérjük a pontos összeget bedobni, az automata nem ad vissza.” Réges-régen, még az italautomatás őskorszakban sok ilyen gép volt, azonban a gyártók és az üzemeltetők hamar felismerték, hogy az embereknél nem mindig van apró, és ha van is, nem mindig annyi, amennyibe egy kávé vagy üdítő kerül. 

Önnek mennyire kellene szomjasnak lennie, hogy  ilyenkor elinduljon felváltani azt a bizonyos bankjegyet, hogy igénybe vehesse az ital kiadó szolgáltatást? A pénzváltás nem egyszerű dolog. Elég végignézni egy bolt soron, hány helyen van kiírva: „Pénzváltás nincs!”.  

A következmény elég logikus: Ön nem vásárol, az áru marad az automatában. Persze az ilyen „vissza nem adó automata” már ritka, mint a fehér holló. Tudom, hiszen a Vendinvest Kft.-t megelőző vállalkozásom kávé automatákkal kezdte működését még az 1990-es években. Tanulva, bővülve és folyamatosan fejlődve  jutottunk el mára a védőeszköz- és rezsieszköz kiadó automaták forgalmazásához, üzemeltetéshez. Automatákkal kapcsolatos tapasztalatunk tehát van bőven.

Vannak rövid távú és hosszú távú hatások, lássuk őket:

kontrollált eszközfelvétel: mivel a dolgozók kártyájukkal vagy egyedi kódjukkal veszik ki az automatából a szükséges eszközöket (pormaszkot, kesztyűt, csiszoló korongot, stb.), pontosan nyilvántartjuk, hogy ki, mikor, mit vett ki. A kontrollt érzik dolgozóink is, ezért csak indokolt esetben vesznek ki az automatából eszközöket, kevesebb fogy, kevesebbet kell utána rendelni

munkaidő szabadul fel: cigaretta szünet, ebéd szünet, mosdó vagy raktár látogatás az elfogyott eszközért. Ezt is mind Ön fizeti, a termelés közben pedig áll. Nagy luxus. Az automaták közvetlenül a felhasználás közelében helyezkednek el, a nap 24 órájában hozzáférhetőek, nem kell megvárni, míg a raktáros végez az áruátvétellel vagy rosszabbik esetben bármilyen szünetével

nem kell állandó munkatárs a kiadáshoz: az automatákat időnként fel kell tölteni. Ennek sűrűsége a felhasználók számától, az eszközök forgási sebességétől és a tárolt árutól függ. Míg egy raktárosnak folyamatosan rendelkezésre kell állnia, az automaták ezt a gondot leveszik a válláról. A raktáros munkatárs részmunkaidőben foglalkozhat a feltöltéssel, a munkaidejének 90%-ban pedig egyéb feladatokat láthat el

nincs pereskedés: ez a hosszú távú költségmegtakarítások körébe tartozik. Szerencsére egyre ritkábbak a munkahelyi balesetek, viszont egyre drágábbak. Már kialakult az az ügyvédi réteg, akiket eddig csak külföldi filmekből és városi legendákból ismertünk. Akik megnyerik azt a pert, amit a mikróban szárított macska tulajdonosa indított. Szóval ez az ügyvédi réteg itthon is ugrásra készen áll és várja, mikor karolhat fel olyan munkaügyi baleseteket, ahol képviselhetik a munkavállalót és busás ügyvédi díjért cserében pereskedhetnek a munkaadóval. Ezek nem filléres költségek

Mennyit lehet spórolni eszközkiadó automatákkal?

A költségcsökkentés többtényezős: iparág, cégméret, felhasznált eszköz típusa és mennyisége befolyásolja alakítja az egyedi megtakarításokat, ezért a változók ismerete nélkül pontos adatokat nem tudok mondani. Nem is szoktam. 

De, ha sarokba szorítanának és lámpával világítanának a szemembe, akkor 30-40%-ot mondanék, azzal nagyon nem lövök mellé.

Tudni szeretné mennyit tud Önnek spórolni automatánk? Töltse le kérdőívünket, küldje el címemre (kohazi@vendinvest.hu) és egy pontos kalkulációval jelentkezem Önnél.

A munkahelyi védőeszköz használatának hiányából eredő ügyvédi perköltségeket persze nem fogom tudni beárazni, de ha védőeszköz automatákat használ, akkor nem is lesz rá szüksége.

Kőházi Zoltán

Vissza