Blog

Blog
"Az eszközkiadó automaták használatával megoldódott a védőeszköz-költség kontroll, tudom, hogy a nap 24 órájában megbízhatok bennük." K. Áron - épület- és autóipar
Rendszeres tájékoztatót kérek az automatákról!!

A kiló krumpli esete

A kiló krumpli esete

 

10 kérdés, amit eszközkiadó automata vásárlásakor fel kell tenni.

Férfi emberként nekem a kiló krumpli az egy kiló krumpli, mindegyik egyforma. Így a piacon csak az árakat figyelem és ahol szép a krumpli és olcsóbb, ott vásárolok. (Leszámítva az újkrumplit, mert az más, az új.)

Cégünknek dolgozó külsős marketinges kollégánk Balázs elmondta, aki saját bevallása szerint „hobbiparaszt”, hogy krumpli és krumpli között is sok különbség van. Azon kívül, hogy sok féle, fajta krumpli van, az sem mindegy, hogy az vásárolja-e a krumplit, aki pucolni fogja, mert aki már pucolt 2 kg diónyi krumplit, az gondolkodás nélkül fizet többet a nagyobb méretért vagy a tisztítottért.

Ugyan így van különbség két eszközkiadó automata között is.

Hogy a különbségeket észre vegyük összeszedtem 10 kérdést, melyek abban segítenek, hogyan válasszunk eszközkiadó automatát, mit kell írni az ajánlatkérésbe:

  1. Ár: ez egyik, de nem a legfontosabb tulajdonság, de a vevők mindig erre kíváncsiak először. Rosszul teszik, az árat kell utoljára figyelembe venni, nehogy úgy járjunk, mint a 2 kg apró krumplival. Automatát nem veszünk minden héten, érdemes hát előre gondolkodni, megfontolni mindent. Kérdezzenek rá a kapcsolódó szolgáltatásokra, az üzembe helyezési díjra és a havi díjra!
  2. Hány fő dolgozik ott, ahol az automatát üzembe helyeznék? Bizonyos méret alatt nem is érdemes automatákat alkalmazni.)
  3. Írja le azoknak a termékeknek a körét, amit automatából szeretnie kiadni. A felsorolásból lehessen következteti a termékek különös tulajdonságaira (törékeny, nehéz, könnyű, egységcsomagolt stb.)
  4. Jelenleg mekkora a fogyás a különböző eszközökből hetente, havonta? Az üzemterületenkénti eloszlást is vegye figyelembe!
  5. Technológiailag hány olyan terület van a cégénél, amelyek igényelnek automatából szortírozható eszközöket, de nem átjárhatók? Pl. külön csarnokban vannak, a két technológiai sor között átöltözés vagy fertőtlenítés szükséges stb.
  6. Mik a jelenlegi legnagyobb kihívások az eszközhasználat/kiadás terén?
  7. Jelenleg milyen eszköz kiadó rendszert működtetnek? Hogyan adagolják ki az eszközöket)?
  8. Mit szeretnének elérni az automatákkal?
  9. Ki fogja tölteni az eszközkiadó automatát? Az Önök (saját) kollégája? Az eszköz beszállító? Esetleg megoldást vár erre tőlünk?
  10. Milyen szolgáltatásokat várnak el az eszközkiadó automatától, illetve annak forgalmazójától? 

A fenti 10 kérdés, alapján olyan részletes eszközkiadó automata árajánlatot kap, ami segíti Önt a legjobb döntés meghozatalában.


Kérdezzen meg minket is, vállaljuk a versenyt!

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

*a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező