Blog

Blog
"Az eszközkiadó automatákkal csökkentettük védőeszköz költségeinket." B. József – járműipar
Rendszeres tájékoztatót kérek az automatákról!

Újdonság

Újdonság

Az új CAM+ képességének köszönhetően még átláthatóbbá és hatékonyabbá teszi a folyamatokat.

Legyen szó kisméretű vagy akár sok száz főt foglalkoztató gyártóüzemről, minden vállalkozás számára elengedhetetlen a cégszintű környezettudatosság és az előrelátó tervezés. Ebben segíti a vállalkozásokat a Vendinvest Kft. saját tervezésű visszagyűjtő automatája, amely mostantól új CAM+ képességének köszönhetően még átláthatóbbá és hatékonyabbá teszi a folyamatokat.

A cégek számára ma már nemcsak az számít, hogy mennyi eszközt használnak fel és a kontrollált eszközkiadással hogyan tudják csökkenteni a költségeiket, hanem az is, hogy miképp kezelik a munkavégzéshez már használhatatlanná vált eszközöket. Ezt a problémát oldja meg az X-1 CAM intelligens gyűjtőtartályunk, amivel az érték nem a kukában végzi.

De hogyan is működik a visszagyűjtő automata és milyen újítást vezettünk be rajta?

A környezetbarát, takarékos kialakítású és könnyen kezelhető 120 literes visszagyűjtő kapacitással rendelkező automata segít a sérült, szennyeződött, elhasználódott, munkavégzésre már nem alkalmas eszközök visszavételezésében. Működése pedig nagyon egyszerű.

Első lépésként az automatához használt kártya segítségével a gép beazonosítja a visszavételezést indító személyt, majd az automatán található nyomógombos billentyűzeten kiválasztja a visszaadni kívánt eszközt. Amennyiben a visszagyűjtő automata mellett egy telephelyen kiadóautomatát is működtetünk, az automaták szoftveres háttértámogatásának köszönhetően arra is lehetőség nyílik, hogy egyes, kiadóautomatában tárolt eszközökből csak akkor lehessen újabbakat felvenni, ha azt a dolgozó előzőleg a visszagyűjtő automata segítségével visszaadta, az eszköz valóban cserére szorul. A kártyahasználat révén regisztrálásra kerül, hogy ki, mit és mikor adott vissza, így könnyen ellenőrizhető az indokolatlan eszközhasználat, valamint biztosított a célirányos visszagyűjtés esetleg -további automaták párhuzamos üzembe állításával- szelektív gyűjtés is.

Ezt követően a dolgozó behelyezheti az eszközt, amelyről az automata fényképet készít. A gépben ugyanis található egy adathordozó, amely a fényképeket tárolja, hogy később minden egyes visszavételezési tranzakció visszanézhető és ellenőrizhető legyen. Az automata a folyamat végén a visszagyűjtött eszközt a gép alsó szekrényében található, kivehető tartályba forgatja.
YouTube csatornánkon közzétettünk egy rövid videót a CAM+ funkcióval szerelt visszagyűjtő automatánk működéséről. A videó ide kattintva nézhető meg.

Ezen a folyamaton fejlesztettünk most és a CAM+ funkció segítségével a gép által készített fényképek azonnal és online, a webes kezelőfelületen, az automatában található adattároló kivétele nélkül megtekinthetőek.

Kinek ajánljuk az új funkciót?

A CAM+ nagy előnye, hogy még magasabb szintre emeli a kontroll minőségét. Ugyanis áttekinthetővé és nyomon követhetővé teszi a folyamatot, és akár a visszaadási tranzakció befejezése után, azonnal megtekinthető a tranzakcióról készült fénykép és kiszűrhető, ha nem a megfelelő eszköz került-e visszaadásra.

Rendszerünk több eseményt is regisztrál egy visszaadási tranzakció során, ami nagyban segíti az ellenőrizhetőséget, mint pl.:

  • ha nem dob be semmit a dolgozó, az automata leáll és jelzi, hogy semmi nem került visszavételezésre,
  • ha nem megfelelő terméket dob be, akkor azt a rendszer regisztrálja, a CAM+ segítségével pedig akár azonnal ellenőrizhető a folyamat.

Ezért elsősorban azoknak a cégeknek ajánljuk, akik szeretnék eszközkiadási és -visszavételezési folyamataikat átláthatóvá tenni, amihez a bemutatott automata nagy segítséget nyújt. Továbbá azoknak, akik már rendelkeznek automatákkal, de az eddigi ellenőrzési folyamataikat szeretnék megerősíteni és még jobban, de ezután a CAM+ funkcióval már sokkal hatékonyabban nyomon követni az eszközök útját. Emellett azoknak a vállalkozásoknak is hasznos lehet, ahol meg kell felelni a veszélyes hulladékok kezelésekor felmerülő jogszabályoknak, vagy esetleg üzemükben szelektív gyűjtést kell megvalósítani. Ehhez nyújtanak megoldást automatáink.

Ha az Ön cégének is fontos, hogy elérjen 30-40 százalékos eszközmegtakarítást és költségcsökkentést, illetve hogy pontosan követni tudja az eszközök visszagyűjtésének folyamatát, keresse szaktanácsadóinkat, kérje letölthető katalógusunkat vagy ingyenes, eszközvisszagyűjtő automata ismertető konzultációnkat!

Vissza